Cristina Vechiu – Inventiva Si Dedicata

Cristina Vechiu

Intr-o zi am vazut o fotografie cu o impletitura realizata impecabil pe parul unei prietene. Curiozitatea mi-a dat ghes sa aflu cine o realizase, afland astfel despre ea si despre minunatiile cu care se mai ocupa. Ulterior, la vreun an distanta, am cunoscut-o personal si gandurile comune, admiratia pentru frumos si hand-made, dar si dorinta ei de a fi voluntar al Asociatiei Happy Moms, m-au indemnat sa imi doresc sa aflu mai multe despre Cristina Vechiu.

 

question Cristina Vechiu este…

Arhitect diplomat

question Cum esti ca profesionist ?

Perfectionista, meticuloasa, abordabila, deschisa la sugestii.

question Cum esti ca mama ?

Jucausa (cum zice un cineva celebru legat de parenting), inventiva, dornica sa evoluez.

question Cand ai descoperit pasiunea pentru arhitectura ?

Pasiunea pt arhitectura am descoperit-o printr-a 11-a. Pana atunci eram convinsa ca nu-mi place latura asta a artei, mi se parea prea tehnica. Dar am realizat ca așa sunt si eu, o combinatie intre creativ si logic.

question Dar pentru alte indeletniciri hand-made ?

Printr-a 4-a am descoperit pasiunea pentru alte arte, ca-mi place mult sa desenez, iar invatatoarea a vazut ca am si talent, asa ca m-a sfatuit sa ma mut la Arte. Zis si facut. Am facut acolo desen, pictura, sculptura, grafica. Recunosc ca desenul si grafica mi-au placut cel mai mult. Deh, tot ce e mai tehnic.

Si pentru ca nu prea aveam posibilitati materiale am inceput prin liceu sa-mi creez de toate: haine, papuci, accesorii, genti, am inceput sa ma tund singura si pentru ca iesea bine, sa tund si pe altii. Toate le faceam din lucruri vechi de la mama sau bunica.
Cand primeam cate un compliment „vai ce frumoasa este asta” urma si raspunsu-l „eu l-am facut”.
Aveam un prieten care facea glume, i-am spus la o petrecere ca n-am scaun si mi-a zis sa-mi crosetez singura ca eu fac de toate :))

poza3 poza4 poza5

question Care este cea mai mare realizare profesionala. Dar cel mai deplin esec ?

Cea mai mare realizare este faptul ca am castigat increderea si respectul unor clienti care, nu doar ca revin la mine, dar ma recomanda si altora. Cel mai mare esec este faptul ca faptul ca am pierdut clienti din cauza lipsei lucrarilor de referinta.

question Care este cea mai mare realizare ca mama. Dar cel mai mare esec ?

Momentele cand imi spun copiii ca nu pot pleca dimineata fara pupicii si imbratisarile de la ei, care sa-mi dea energie pentru toata ziua. Cel mai mare esec: dezamagirea din ochii lor cand imi pierd rabdarea cu ei sau nu am timp de joaca.

question Ce secret ar trebui sa stie mamele pentru a excela atat ca mama cat si ca profesionist ?

In primul rand ar trebui sa stie ca, indiferent de ce fac, familia e pe primul loc. Ca sa reusesti in calitate de mama, dar si de profesionist trebuie sa realizezi ca nu poti atinge perfectiunea, ca nu va exista niciodata un moment in care sa-ti iasa toate perfect. Daca pornesti stiind astea, iti va fi mai usor sa echilibrezi balanta. Pe langa asta, ai nevoie de multa rabdare, deschidere catre informatie si flexibilitate (indiferent ca esti mama sau femeie de cariera). Si recunosc ca ma ajuta mult si sustinerea din partea unui sot devotat.

question Ce planuri de viitor ai ?

Sa petrec cat de mult timp pot cu familia si sa dezvolt o relatie solida cu copiii, ca sa inteleaga ca se pot baza pe mine oricand, iar profesional, sa devin o prezenta mai vizibila si evident, sa am doar clienti multumiti. Si nu in ultimul rand planuiesc sa am mai mult timp si pentru mine.

question Ce sfat le-ai da mamelor care doresc sa demareze o afacere ?

Daca vor sa inceapa o afacere, sa porneasca cu incredere, sa nu plece urechea la toate descurajarile, sa ia orice „e imposibil” ca pe o provocare de a demonstra contrariul si sa nu uite sa se mai bucure si de viata pe tot parcursul asta birocratic istovitor.

question 5 cuvinte cara caracterizeaza afacerea ta.

Functionalitate, originalitate, perseverenta, transparenta, dedicatie.

 

Cristina Vechiu este mamica a doi copii, este owner CVQ Design si este ambitioasa, inventiva, flexibila, sincera, dedicata, asa cum ea insasi ne-a declarat.

Interviu realizat de echipa Happy Moms.

2017-10-03T11:59:12+00:00

Leave A Comment

Web Analytics