Loading...
Business Kid 2019-06-13T18:01:27+00:00

Business Kid – primul program de educație financiară prin teatru și poveste

Banii pe înțelesul întregii familii

1000 de copiii din școlile din Brașov, București, Cluj, Sibiu, Alba Iulia participă la piesa de teatru Mimi și afacerile, apoi la ateliere. Mulțumim voluntarilor și coordonatorilor locali ai proiectului!

Copilul tău vrea obiecte pe care odată ce le are le folosește doar o zi? Sau poate vrea mai mulți bani de buzunar? Tu însăți, ca mamă, te afli de multe ori în situația de a nu înțelege unde dispar banii de la o lună la alta?

50% dintre români iau credite fără a studia ofertele comparativ, doar 40% știu ce înseamnă un card de debit, în timp ce 75% dintre români nu știu ce înseamnă descoperirea de cont – arată rezultatele unui studiu realizat de Asociația Română a Băncilor. Aceste cifre se traduc de fapt prin lipsa educației financiare a adulților, care de fapt ar fi util a fi începută la vârste cât mai fragede.

Business Kid este un program de educație financiară pentru întreaga familie.

Copiii vor învăța prin teatru, joc și joacă, dar și prin ateliere practice cum se câștigă banii, cum se cheltuie, cum se economisesc, cum și cui se pot dona, dar și ce înseamnă nevoi și dorințe și diferența dintre acestea. Părinții vor deprinde prin exerciții practice modul în care se împart veniturile într-o lună pe diverse categorii de cheltuieli și vor exersa împreună cu copiii aceste obiceiuri. Toate acestea prin intermediul unei cărți de povești, a unei piese de teatru și a unor ateliere susținute la clasă.

Etapa 1. Copiii și părinții sunt informați de către proprii învățători despre existența acestui program.

Etapa 2. Copiii participă la activități, derulate sub formă de piese de teatru și ateliere practice cu fișe tematice atașate unor povești, sub îndrumarea voluntarilor noștri.

Întreg programul este conceput ca fiind o serie de povești ancorate în realitatea curentă. Stați aproape, surprizele sunt pe cale a fi dezvăluite!

De unde vin banii?
Ozana Barabancea – Ambasador business Kid
Ce înseamnă să muncești?
Alexandra Ungureanu – ambasador Business Kid

Business Kid Brașov

Business Kid Cluj

Business Kid Sibiu

Business Kid Sibiu
Business Kid Cluj

Lansarea cărții la București – 6 iunie 2019, Diverta Lipscani. Detalii despre eveniment, aici – https://www.facebook.com/events/876057299432402/

Lansarea cărții Aventurile lui Mimi la Diverta Lipscani. Mulțumim Bianca Bucă, Diana Mihăilă pentru prezență, Dana Anghelescu – Director editorial Libris pentru energia momentului, tuturor participanților, micilor actori Matei, Timeea și Ilinca, Dalinei Andrei pentru fotografii!

Mimi este o fetiță drăguță foc și talentată la desen, care este susținută și încurajată de părinții să își îndeplinească un vis.

Care este visul și cum este ea susținută de către familie, aflați din cartea Aventurile lui Mimi – educație financiară pentru întreaga familie. Cartea se adresează copiilor cu varsta între 7 și 11 ani și este parte dintr-un proiect mai amplu, derulat de Asociația Happy Moms, proiectul Business Kid.

Cartea combină în cel mai fericit mod cu putință povestea cu informații practice, exerciții pentru părinți și copii și introspecții despre emoții și bani, utile întregii familii.

Lansarea cărții – 24 aprilie 2019, ora 18.00, Librăria Șt.O.Iosif.

Cartea poate fi comandată aici – https://www.libris.ro/aventurile-lui-mimi-dana-lupsa-LIB978-606-029-054-4–p10898591.html

Concurs #BusinessKid

REGULAMENTUL OFICIAL

de organizare şi desfăşurare a concursului #businesskid

  1. ORGANIZATORII şi REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIŢIEI

1.1 Cadrul general de desfășurare

Campania este destinată participanților – familii cu copii cu vârste între 7 și 11 ani din România – și se derulează în perioada 26 mai 2019 – 30 noiembrie 2019. Concursul face parte din proiectul #business kid organizat de Asociația Happy Moms în parteneriat cu S.C. BIO PRACTIC S.R.L. Mai multe detalii despre proiect se găsesc pe web-site-ul www.happymoms.ro.

1.2. Organizatori

Concursul este organizat, planificat, implementat și promovat de Asociația Happy Moms în parteneriat cu S.C. BIO PRACTIC S.R.L. Părinții copiilor participanţi la campanie sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile din prezentul Regulament Oficial al concursului (denumit în continuare „Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este întocmit şi va fi făcut public conform legislaţiei aplicabile în România, fiind disponibil pe pagina de socializare Facebook a Asociației Happy Moms și pe web-site-ul Happy Moms.

Prin participarea la aceast concurs, părinții participanţilor confirmă faptul că au citit şi sunt de acord să respecte şi să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament Oficial şi ale legislaţiei în vigoare aplicabile.

  1. PERIOADA, LOCUL ȘI DERULAREA CAMPANIEI

2.1. Perioada și locul de derulare ale concursului

Concursul se derulează între 24 mai 2019 – 30 noiembrie 2019, online, pe pagina de socializare Facebook a Asociației Happy Moms, la adresa https://www.facebook.com/HappyMoms.ro/photos/rpp.1428547524051237/2388662754706371/?type=3&theater

2.2. Modalitatea de derulare a concursului

Concursul constă în adăugarea unui comentariu la întrebarea Ce activități, cu buget minim, poți realiza pentru a obține banii de buzunar pentru vacanță?

Comentariile se adaugă la această postare – https://www.facebook.com/HappyMoms.ro/photos/rpp.1428547524051237/2388662754706371/?type=3&theater

2.3. Stabilirea rezultatelor

Stabilirea câștigătorului se va realiza utilizând aplicația Random, acesta urmând a fi anunțat oficial pe data de 1 decembrie 2019, pe pagina de socializare Facebook Happy Moms și pe website-ul Happy Moms.

2.4. Premiul concursului

Premiul constă într-un weekend la munte, pentru care se asigură cazarea pentru o familie de maximum 4 persoane, doi adulți și doi copii. Localitatea, hotelul și data se vor alege împreună cu câștigătorul, în funcție de proximitatea și disponibilitatea camerelor la momentul respective.

  1. CONDIȚII ADMINISTRATIVE

În conformitate cu legislaţia în vigoare, organizatorii vor face publice numele câştigătorilor şi premiile acordate în cadrul campaniei.

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale participanţilor la prezenta campanie şi să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, declaraţiei participanţilor pe propria răspundere şi legislaţiei în vigoare.

Organizatorii îşi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament cu obligativitatea anunţării modificărilor pe site şi pagina de socializare.

Business kid 2016
Business Kid Cluj 2018

Coordonatori locali ai programului

Mihaela Verdeș - coordonator Business Kid Brașov

Este mamă, fostă profesoară de matematică, actual evaluator imobiliar de 12 ani la Evaluare Brașov. Iubește să contribuie la educația tinerei generații, iar la Happy Moms a găsit oportunitatea de a pune în practică această dorință. Încă de cand a participat pentru prima oară la o întalnire Business Mom CLub s-a simțit ca acasă, ca într-o familie, și s-a oferit să ajute. Pentru ea, Happy Moms înseamnă să îți pese de problemele comunității și să te implici în rezolvarea lor, mai ales în plan educațional.

Oana Văidean - coordonator Business Kid București

Încredere, autenticitate, pasiune sunt cuvintele care o însoțesc indiferent dacă este în postura de femeie, mamă sau profesionist. Și o energie fără limite care o îndeamnă să cunoască multă lume, să formeze legături pe termen lung pline de căldură, deschidere și conectare.
În 2015 a înființat Asociația Cursuri Pentru Viață, în cadrul căreia ste coordonator de programe și facilitator. Din 2017 a început să ofere ateliere, la finalul primului an au trecut pe la atelierele 149 de copii, articolele scrise au fost accesate de 2579 de ori.

Bianca Elena Matei - coordonator Business Kid Alba Iulia

Și-a dedicat viața învățării prin descoperire, urmărind  crearea unor contexte  de învățare, în care adultul se poate elibera de credințele limitative preluate din trecut. În activitatea cu copiii, caută să fie un element declanșator, pentru a-i ajuta să își construiască o fascinantă lume interioară, în timp ce explorează prin joc curiozitatea de a descoperi noi trăiri, creșterea și înțelegerea propriilor reacții. În cartea sa „Prin joc spre aventura cunoașterii”, găsiți peste 100 activități pentru dezvoltare personală, 90 exerciții logico-matematice și 10 povestiri terapeutice, pentru copii cu vârste cuprinse între 7-14 ani.
O găsiți pe Academia Inteligenței Dynamis al cărei coordonator este și pe training.dynamis@gmail.com

Lidia Bădilă - coordonator Business Kid Sibiu

Este mamă, specialist în comunicare, de profesie jurnalist, specializată în domeniul comunicării și relațiilor publice dar și trainer și public speaker. În urmă cu 9 ani a înființat împreună cu soțul ei Dalin Events, o agenție care inițiază și derulează campanii integrate de comunicare și relații publice, oferă servicii de comunicare cu mass-media și realizează producţii audio-video profesionale. O găsiți pe – http://lidiabadila.ro/

Ramona Manolescu - coordonator Business Kid Cluj Napoca

Ramona Manolescu – co-proprietar al Manolli Furniture – atelier de mobilă la comandă – un loc unde se contopește magia designului deosebit cu execuția la un standard ridicat, prin folosirea de materiale si materii prime de înaltă calitate.
Mămică fericită a două comori de fetițe: Andreea și Alyssa, fire entuziastă și ambițioasă, care crede cu tărie că femeile pot reuși în tot ceea ce iși doresc, indiferent de domeniu. Călăuzită de acest crez, am ales să ma implic ca și voluntar „Happy Moms Cluj”, pentru a ne susține reciproc, atât în afaceri, cât și în a educa o generație de oameni fericiți și pregătiți pentru viață.

Vrei să ne susții? Donează acum!

Susține-ne!

RO71BTRLRONCRT0252540401 (RON), CUI 33230839, Asociația Happy Moms

Web Analytics