Amedeia Neamtu – Credinta Si Dragoste. Si Curcubei

Amedeia Neamtu

Pe Amedeia Neamtu am descoperit-o la 11even Brasov unde Happy Moms a fost partener: efervescenta, zambitoare, energica.

 

Mama a trei fete, scriitoare cu sufletul, incantatoare cu prezenta. Am gandit ca am gasit o mama bogata a suflet, insa aveam sa descopar ca am pasit pe taramul unei mame delicios de vesela, optimista si in acelasi timp modesta. Cand gandurile de mama fuzioneaza, rezulta…va las sa descoperiti singure o poveste cu suflet.

question Amedeea Neamtu este…

…sotie, mama, fiica si prietena. Restul sunt detalii.

question Care este povestea ta ca mama?

Visul cel mai mare si mai frumos a fost sa avem 3 fetite. Cu mult timp inainte de a le avea, le alesesem deja numele. In ciuda glumelor si ironiilor unor prieteni, stiam ca le vom avea … Si astazi consider ca Sara, Rebeca si Estera sunt, de departe, cele mai importante “comori” ale noastre.
Ca mama, simt ca sunt in cea mai dificila postura, pentru ca nu vreau sa fac compromisuri care pe termen lung ar afecta calitatea de “om” a copilaselor noastre.
E multa veselie si bucurie in viata de mama, dar si oboseala, frustrare… Am citit undeva ca “atunci cand o persoana spune ca e usor sa fii parinte fie minte, fie face ceva gresit.” Si cam asta simt si eu… Nu mi-am dorit sa joc rolul de “cea mai buna prietena” a copiilor nostri, ci acela de MAMA. Care, de altfel include si o anumita varianta de “best friends”…

 

question Care este povestea povestii Curcubeilor?

Curcubeii s-au nascut in camere fetitelor noastre seara de seara, dupa ce se stingea lumina. In 10 ani au fost muuulte povesti create pentru ele, insa curcubeii sunt primii care pornesc si catre alti copii. Am dat forma povestilor noaptea, singura perioada cand in casa noastra e liniste Si am scris din suflet, cu suflet… Am pus in Povesti colorate “comorile” pe care eu imi doresc sa le poarte copiii in inimile lor…

 

question Cum reusesti sa imbini toate rolurile din viata ta?

Am invatat de la o persoana speciala ca noi, femeile, trebuie sa invatam sa jonglam cu palarii. Sa stim cand trebuie sa purtam palaria de mama, pe cea de business, de sotie, de prietena…de multe ori purtam o droaie mare de palarii deodata
Insa eu am incercat sa fiu ferma in a-mi stabili prioritatile: si in functie de ele, imi asum rolurile necesare. Familia e pe primul plan, restul palariilor le adaptez. Ca femei, avrem darul de a ne putea concentra pe muuulte activitati deodata si profit zilnic de asta

question Ce te face fericita ca scriitor-freelancer?

Cea mai mare bucurie a mea, ca scriitoare , e sa stiu ca micii mei eroi isi fac datoria. Ca reusesc sa aduca bucurie si un strop de valoare… Desi am avut emotii, dupa ce am inceput sa primesc mesaje de la cei ce au citit povestile…m-am umplut de bucurie! “Povestile colorate” sunt pentru copii intre 4 si 100 de ani… Si am primit mesaje de la “copii” de 50-60 de ani. Aceasta e cea mai mare rasplata a mea!

question Care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care ar trebui sa le stie o alta mama despre tine si de ce?

Nu e important ca mamele sa stie despre mine. E important sa stie despre ele insele…
1.Sa stie clar care e viziunea lor pentru copii, pe termen lung. In functie de aceasta viziune sa isi traiasca viata de mama.
2. Sa nu uite ca micutii nostri invata nu din ceea ce le spunem, ci din ceea ce ne vad facand
3. Sa nu uite nicio secunda ca sunt puternice, frumoase si ca pot schimba lumea…

question Care este cea mai mare realizare in plan profesional de pana acum?

Pe plan profesional au fost muuuulte proiecte in care ne-am implicat. Inca sunt cam prea multe. Insa nu le consider importante decat prin capacitate lor de a face o schimbare in jurul nostru. O schimbare in bine in vieti si comunitati … Si sunt cateva, dar cel mai frumos e cand rezultatul muncii noastre vorbeste de la sine.

question Care este cel mai mare regret in plan profesional?

Nu am niciun regret pe plan profesional. Nu regret ca am pierdut bani, pentru ca am invatat atunci lectii. Nu regret ca ne-am investit timp si energie, pentru ca la un moment dat toate acestea au rodit. Sau urmeaza sa rodeasca…

question Ce iti propui pentru viitorul apropiat?

Personal imi doresc sa fiu cea mai buna varianta de “eu”: ca sotie, ca mama, ca scriitoare, ca partener de business. Acum imi doresc sa duc curcubeii peste tot unde sunt inimi care iubesc povestile…

 

question Ce ar trebui sa stie o mama daca doreste sa aiba o initiativa pe cont propriu, fie ea afacere sau dezvoltarea unui hobby?

Cred ca aici e din nou vorba de capacitatea de prioritizare. Chiar daca familia e pe primul loc si ii acordam mult timp si energie, de multe ori satisfactiile provenite din alte zone sunt foarte importante pentru psihicul nostru.
Cred ca trebuie sa lasam teama de esec la o parte si sa aratam ca putem face lucruri frumoase. Si, daca nu ies lucrurile asa cum ne-am dorit, este o vorba care spun ca “experienta este numele pe care il dam greselilor…”

 

Amedeia Neamtu este mamica a trei fetite: Sara Maria 10 ani, Rebeca Sofia 7 ani si Estera Anais 5 ani, are 25 de ani, de 12 ani incoace – asa cum singura declara 🙂 – este ghidata de credinta, dragoste, bucurie, compasiune, joaca, culoare. Cartea Povesti colorate din Tara Curcubeilor este prilej de poveste, imaginatie, valori, bucurie, prietenie.

 

Interviu realizat de echipa Happy Moms

2017-10-03T11:55:00+00:00

Leave A Comment

Web Analytics